Bezpieczny ośrodek

Rezerwuj pobyt
BEZPIECZNY OŚRODEK

Bezpieczny Gość

Szanowni Klienci,

w trosce o bezpieczeństwo naszych gości, wprowadziliśmy rozwiązania mające na celu minimalizację ryzyka zakażenia koronawirusem (COVID-19)

  1. W Ośrodku Wypoczynkowym zostały wprowadzone wytyczne Ministerstwa Rozwoju oraz Głównego Inspektowa Sanitarnego, które obowiązują w trakcie pandemii koronawirusa (COVID-19) w Polsce.
  2. Posiadamy procedury sprzątania i odkażania apartamentów, pomieszczeń wspólnych, Restauracji specjalnymi środkami do dezynfekcji.
  3. Pracownicy wyposażeni są w środki ochrony indywidualnej.
  4. Do Państwa dyspozycji zostały oddane pojemniki ze środkiem dezynfekcyjnym umieszczone między innymi przy wejściu do Recepcji, Restauracji, w toaletach wspólnych.
  5. Pokoje przed Państwa przyjazdem są dezynfekowane, ozonowane i wietrzone.
  6. Każdy pokój posiada oddzielną wentylację przypisaną do każdej łazienki oraz pokoju, która nie łączy się z innymi pomieszczeniami.
  7. Każdy pokój posiada możliwość otworzenia okna i drzwi balkonowych.
  8. Każda łazienka pokojowa wyposażona jest w mydło antybakteryjne.
  9. Zaleca się nieużywanie łazienkowych suszarek do włosów. Goście są proszeni o zabranie własnych.
  10. W związku z ograniczaniem bezpośredniego kontaktu pracowników z gośćmi, w razie potrzeby wymiany ręcznika, wyniesienia śmieci, sprzątania czy uzupełnienia innych niezbędnych rzeczy należy zadzwonić do Recepcji (nr tel. 570 071 321). Wszystkie czynności będą wykonywane pod nieobecność gości w pokoju.
  11. Istnieje możliwość przyjechania do Ośrodka z własną pościelą – prosimy o wcześniejszą informację.
  12. Wykonujemy odkażanie dotykanych miejsc położonych na wysokości rąk, takich jak klamki, stoliki restauracyjne, kontuar, lada recepcyjna, blaty w łazienkach i salach konferencyjnych.
  13. W Recepcji istnieje możliwość zakupienia maseczek ochronnych oraz rękawiczek jednorazowych.
  14. Umożliwiamy dogodną formę płatności, np. przelew, płatność zbliżeniowa.
  15. Produkcja i wydawanie posiłków odbywa się zgodnie z zasadami Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP), Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP).
  16. Zrezygnowano z bufetu szwedzkiego na rzecz gotowych dań podawanych do stolika, dań przygotowanych na wynos lub serwowanych bezpośrednio do pokoju gościa.
  17. Wprowadzono bezpieczne strefy w Restauracji.
  18. Pracownik restauracji osobiście wybiera wolny stolik i doprowadza do niego gości. Uprzejmie prosimy o oczekiwanie na kelnera w wyznaczonym miejscu.
  19. Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku gości Restauracji, zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
  20. Prowadzimy regularne szkolenia naszych pracowników w zakresie właściwej higieny rąk i świadomości na temat koronawirusa (COVID-19); ma to kluczowe znaczenie dla walki z rozprzestrzenianiem się wirusa i utrzymania dobrego zdrowia naszych pracowników i gości.