BEZPIECZNY OŚRODEK
Bezpieczny Gość
Szanowni Klienci,
w trosce o bezpieczeństwo naszych gości, wprowadziliśmy rozwiązania mające na celu minimalizację ryzyka zakażenia koronawirusem (COVID-19)
- W Ośrodku Wypoczynkowym zostały wprowadzone wytyczne Ministerstwa Rozwoju oraz Głównego Inspektowa Sanitarnego, które obowiązują w trakcie pandemii koronawirusa (COVID-19) w Polsce.
- Posiadamy procedury sprzątania i odkażania apartamentów, pomieszczeń wspólnych, Restauracji specjalnymi środkami do dezynfekcji.
- Pracownicy wyposażeni są w środki ochrony indywidualnej.
- Do Państwa dyspozycji zostały oddane pojemniki ze środkiem dezynfekcyjnym umieszczone między innymi przy wejściu do Recepcji, Restauracji, w toaletach wspólnych.
- Pokoje przed Państwa przyjazdem są dezynfekowane, ozonowane i wietrzone.
- Każdy pokój posiada oddzielną wentylację przypisaną do każdej łazienki oraz pokoju, która nie łączy się z innymi pomieszczeniami.
- Każdy pokój posiada możliwość otworzenia okna i drzwi balkonowych.
- Każda łazienka pokojowa wyposażona jest w mydło antybakteryjne.
- Zaleca się nieużywanie łazienkowych suszarek do włosów. Goście są proszeni o zabranie własnych.
- W związku z ograniczaniem bezpośredniego kontaktu pracowników z gośćmi, w razie potrzeby wymiany ręcznika, wyniesienia śmieci, sprzątania czy uzupełnienia innych niezbędnych rzeczy należy zadzwonić do Recepcji (nr tel. 570 071 321). Wszystkie czynności będą wykonywane pod nieobecność gości w pokoju.
- Istnieje możliwość przyjechania do Ośrodka z własną pościelą – prosimy o wcześniejszą informację.
- Wykonujemy odkażanie dotykanych miejsc położonych na wysokości rąk, takich jak klamki, stoliki restauracyjne, kontuar, lada recepcyjna, blaty w łazienkach i salach konferencyjnych.
- W Recepcji istnieje możliwość zakupienia maseczek ochronnych oraz rękawiczek jednorazowych.
- Umożliwiamy dogodną formę płatności, np. przelew, płatność zbliżeniowa.
- Produkcja i wydawanie posiłków odbywa się zgodnie z zasadami Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP), Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP).
- Zrezygnowano z bufetu szwedzkiego na rzecz gotowych dań podawanych do stolika, dań przygotowanych na wynos lub serwowanych bezpośrednio do pokoju gościa.
- Wprowadzono bezpieczne strefy w Restauracji.
- Pracownik restauracji osobiście wybiera wolny stolik i doprowadza do niego gości. Uprzejmie prosimy o oczekiwanie na kelnera w wyznaczonym miejscu.
- Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku gości Restauracji, zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
- Prowadzimy regularne szkolenia naszych pracowników w zakresie właściwej higieny rąk i świadomości na temat koronawirusa (COVID-19); ma to kluczowe znaczenie dla walki z rozprzestrzenianiem się wirusa i utrzymania dobrego zdrowia naszych pracowników i gości.